Fehérje izolátum vagy koncentrátum? Melyik kell nekem?

Fehérje izolátum vagy koncentrátum? Melyik kell nekem?

Nutriversum Team

Szenvedéllyel készült, Neked


Ha már nézelődtél a táplálékkiegészítők között, valószínűleg találkoztál ezzel a két fogalommal. Laikus szemmel kicsit nehéz lehet megérteni, mi is a különbség a két típusú fehérjepor közt, de jobban megnézve egész konkrét különbségeket lehet felsorolni.

Minden a kész termékekben található különbség a gyártási eljárásban, azon is belül a szűz tejsavó szűrésének folyamatában való eltérésből fakad. Nagyon lesarkítva: az izolátumot egy plusz szűrési eljárásnak vetik alá aminek a végére sikerül kiszűrni a cukrok és zsírok nagy részét, így egy tisztább és minőségibb fehérjealapot kapunk. Hátulütője a bonyolultabb eljárásnak, hogy sajnos az árcédulán is meglátszik. Ezt az eljárást a koncentrátumok esetében nem végzik el, így marad magasabb ezen termékek cukor és zsírtartalma, viszont emiatt tud olcsóbb lenni a késztermék.

Rendben, de én melyiket igyam? Whey Pro vagy Iso Pro?

Ugyan a két termék nagyon hasonló, van köztük némi különbség, amelyeket vásárlásnál érdemes figyelembe venned. Alap különbség, hogy a Whey Pro tejsavófehérje koncentrátumot, az Iso Pro pedig tejsavófehérje izolátumot tartalmazó készítmény. A fentebb olvasott különbségek tehát megtalálhatóak a két termék között.

Mit is kell tudni a Whey Pro-ról. Tejsavófehérje koncentrátumok között a piacon kiemelkedően magas, 80%-os fehérjetartalommal bír. Ennek a magas százaléknak köszönhetően egy 30g-s adagban 23g prémium minőségű fehérjével látja el a szervezeted, amelyből 6900mg kiemelkedően hasznos BCAA aminosavból áll. Az amúgy is rendkívül jól hasznosuló és emészthető tápanyagot hozzáadott emésztőenzimekkel láttuk el, hogy a szervezeted biztosan gyorsan és könnyedén jusson hozzá az aminosavakhoz. Lehet ennél jobb? Lehet! Nemcsak gyorsan és kiváló minőségben hasznosuló fehérjéről van szó, hanem egy finom, krémes, 17+1 elképesztő ízben elérhető termékről, amivel élménnyé teheted az edzés utáni shaker-rázogatós szertartásodat. Bátran ajánljuk, a célod legyen akár zsírégetés, izomtömegnövelés, teljesítményjavítás, vagy ha pusztán általános táplálékkiegészítésként használnád.

Azonban ha egy ennél is tisztább megoldásban gondolkozol, érdemes górcső alá venned a Iso Pro-t is. Tejsavófehérje izolátum révén még magasabb, 86%-os fehérjetartalommal bír, így már egy 25g-s adaggal is képes ellátni az izomzatod 22g prémium minőségű fehérjével. A legmagasabb minőségű CFM izolációs eljárásnak és a hozzáadott emésztőenzim komplexnek köszönhetően még gyorsabb felszívódás jellemzi, mint a Whey Pro-t, ezen felül pedig szinte teljesen cukormentes (adagonként kevesebb, mint 0,1g cukor). Glutén-, transzzsír-, és (a Whey Pro-hoz hasonlóan) aszpartámmentes termékről van szó minimális laktóztartalommal, hogy az akadálymentes felszívódás az érzékenyebb gyomrúaknak is garantált legyen. A magasabb minőségért cserébe viszont egy árnyalattal magasabb árat kell megfizetnünk, és egy kicsit szűkebb ízválaszték áll rendelkezésünkre 8+1 féle ízesítéssel.

Összegzés

A 2 fehérjepor közti választás során tehát érdemes figyelembe venned a fehérjetartalom százalékos különbségét, illetve a szénhidrát- és zsírtartalomban fennálló különbségeket. Általában azt javasoljuk, hogy ha nincs különösebb problémád a tejtermékek fogyasztásával, és célod az izomépítés vagy az állóképesség javítása, vagy kezdőként egyszerűen még nem akarsz magasabb összeget áldozni kiegészítőkre, akkor érdemes a Whey Pro-val megismerkedned, azonban ha diétázol, és minden kalória számít, vagy egyszerűen csak szeretnél kipróbálni egy magasabb minőségű megoldást, akkor Neked az Iso Pro lesz a nyerő. Ha viszont ez sem elég, és ugyanazt a minőséget és tisztaságot szeretnéd biztosítani az izmaid számára, mint az élsportolók, vagy profi testépítők, akkor érdemes megismerkednek a Hydro Pro termékkel, amely a hidrolízises eljárásnak köszönhetően nemcsak a lehető leggyorsabb felszívódást és legmagasabb százalékos fehérjetartalmat garantálja (90%), hanem a teljes cukor- és laktózmentességet is.

Iso Pro
✓ 86%-os fehérjetartalom
✓ Cukor-, transzzsír- és gluténmentes
✓ Minimális laktóztartalom
✓ Azonnali felszívódás
✓ Szálkásításhoz, szigorú diétához

Whey Pro
✓ 80%-os fehérjetartalom
✓ Kiegészítve emésztőenzimekkel
✓ Finomabb ízek, krémesebb állag
✓ Kedvező ár
✓ Átlagos célokhoz, egészséges életmódhoz

CIKKajánló

A Schwarzeneggeri mellizom titka

Mi a kidolgozott mellizom titka? Ki ne szeretne kidolgozott és formás mellkast? A mellizom fejlesztése sok férfit motivál abban, hogy belekezdjen a konditermi edzésekbe és a bicepsz mellett ez a leggyakrabban erősített izomcsoport is. Olvasd el cikkü

Minden amit a fehérjéről tudni akartál - kisokos

Mi a fehérje? Milyen fehérjét válasszak? Melyik a legjobb fehérje? Mikor és mennyit is fogyasszunk? Ezekre a kérdésekre válaszolunk blogcikkünkben. Olvasd el most!

Kell-e félnünk az édesítőszerektől? Szukralóz, eritrit és társaik

Szukralóz, eritrit. Rákkeltő, vesebetegséget okoz, vagy veszélyes? Kell-e félnünk az édesítőszerektől? Mi is az igazság? Olvasd el blogcikkünket! Ebben a cikkben szeretnék Nektek mesélni kicsit a leggyakrabban használt, egyre elfogadottabb édesítőkrő

Puffasztott rizs, egyem – ne egyem? Tények és tévhitek.

Némi zavar él még az emberek fejében, hogy a Puffasztott rizs mire és miért jó. Sokan fogyni szeretnének, és ezért tömik magukba csomagszám, míg mások lusták főzni vagy nincs idejük rá, de hízni szeretnének, úgyhogy ezért fogyasztják. Mégis mire jó p