Miért jók a kollagén kapszula készítmények, és melyiket válaszd?

Miért jók a kollagén kapszula készítmények, és melyiket válaszd?

Nutriversum Team

Szenvedéllyel készült, Neked


A kor előrehaladtával szervezetünk természetes módon kevesebb kollagént és hialuronsavat termel, mely ráncokat, száraz bőrt és ízületi problémákat eredményezhet. Lehet, hogy van olyan tényező, amit már Te is tapasztalsz magadon. Nem véletlen, hogy sokan a hyaluron kollagén tartalmú készítményekhez fordulnak, melyek a modern szépségápolás alapkövévé váltak. De vajon miért jók ezek a termékek, és melyiket válaszd? Tarts velünk, és megtudhatod!

A hyaluron kollagén komponensek az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak a kozmetikai termékekben és az étrend-kiegészítőkben. Szerencsére manapság mind a hialuronsav, mind a kollagén elérhető táplálékkiegészítő formájában. Azonban a piacon fellelhető kínálatban könnyű elveszni, így sokan elbizonytalanodnak, hogy melyik készítményt is válasszák. 

Jelenleg a piacon fellelhető készítmények között a hyaluron kollagén kapszula az egyik legnépszerűbb választás, hiszen könnyen és gyorsan bevehető. Azonban még mielőtt kitérnénk a hyaluron-kollagén kapszula előnyeire, lássuk, hogy milyen szerepet játszik ez a két összetevő a szervezetedben!

A hyaluron kollagén szerepe

A kollagén egy olyan fehérje, amely a szervezetben fellelhető összes fehérje mintegy 30%-át teszi ki. Megtalálható többek között a bőrben, a csontokban, az inakban, az ínszalagokban és a porcokban. A kollagén adja ezeknek a szöveteknek az alakját és a tartását, ami egyszerre teszi őket erőssé és rugalmassá. 

A hialuronsav pedig egy természetesen előforduló poliszacharid, amely megtalálható a bőrben, az ízületekben és a szemekben egyaránt, továbbá segít hidratáltan, valamint rugalmasan tartani a bőrt.

A hyaluron kollagén népszerű kombinációnak számít a kozmetikumokban és az étrend-kiegészítőkben, mivel a két összetevő együttes hatása fokozza a szokásos bőrápolási rutin hatékonyságát. Ezek az összetevők jelentős mennyiségben megtalálhatók a szervezetünkben, különösen a hialuronsav, amely minden emberi kötőszövetben jelen van, ezáltal kiemelkedő fontosságú a szervezet számára.

Nutriversum tipp: olyan készítményt keresel, amellyel gyorsan és kényelmesen pótolhatod szervezeted kollagén tartalékát? A kollagén kapszula az egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítő jelenleg a piacon, mivel praktikus kiszerelése révén könnyen és gyorsan lenyelhető formula. A vékony kapszulahéj pedig por formájában tartalmazza a legfontosabb hatóanyagokat. Próbáld ki Te is!

Miért olyan népszerű a hyaluron kollagén kapszula?

A kapszulás kiszerelés népszerűsége töretlen, hiszen egyszerű és hatékony módot kínál a kollagén pótlására. A Nutriversum termékei között az egyik legjobb kollagén kapszula, a Collagen Caps például egy könnyen lenyelhető formula, így ideális lehet számodra, ha nem kedveled a folyékony vagy a por állagú termékeket. Adagonként 1000 mg, napi adagonként 2000 mg hidrolizált marha kollagént tartalmaz, ráadásul elfér a táskádban is, így bármikor beveheted.

Ha pedig a kollagént kiegészítenéd hialuronsavval, akkor a Nutriversum MSM+C hyaluron kollagén kapszula lehet az új kedvenc étrend-kiegészítőd, amely adagonként 740 mg, napi adagonként pedig 1480 mg hidrolizált marha kollagént tartalmaz. Ez a dózis biztosítja a megfelelő minőségű hidrolizált marhakollagén bevitelét a mindennapokban, és a hialuronsav pótlásáról sem kell lemondanod. 

Láthatod, hogy a hyaluron kollagén kapszula lehetővé teszi a pontos adagolást, és praktikus kiszerelésének köszönhetően bárhol és bármikor könnyedén beveheted, így rugalmasan beillesztheted az étrendbe akkor is, ha igazán elfoglalt vagy. A kapszulás kiszerelés emellett segíti a hatóanyagok stabil és higiénikus tárolását, hozzájárulva a termék minőségének megőrzéséhez. 

A kollagénkapszula nemcsak kényelmes, hanem praktikus megoldást is nyújt, ha nem szereted a kollagéntartalmú étrend-kiegészítők ízét, vagy egyszerűen nincs rá időd a mindennapokban, hogy keverj egy kollagén italt.

Melyik kollagént válaszd?

A döntésed attól is függ, hogy milyen specifikus előnyöket keresel, és milyen célokat szeretnél elérni a fogyasztással. A hyaluron kollagén kapszula előnye, hogy a hidrolizált marhakollagén mellett tartalmaz hialuronsavat is, és ez egy olyan népszerű kombináció, amely a 21. században a modern szépségápolás egyik alapkövévé nőtte ki magát, mivel számos pozitív tulajdonság köthető nevéhez.

A collagen kapszula egy másik opció, amely hidrolizált marhakollagént tartalmaz, ezáltal kifejezetten a kollagén pótlására összpontosít. Ideális választás lehet számodra, ha a kollagén szükségleteidet szeretnéd kielégíteni anélkül, hogy más összetevőket tartalmazó kapszulát választanál.

Természetesen nem győzzük hangsúlyozni, hogy az a legfontosabb, hogy a kiválasztott készítmény megfeleljen egyéni szükségleteidnek, és rendszeres használatával elérd a kívánt eredményeket!

Nutriversum tipp: a kollagéntartalmú étrend-kiegészítőket a nap bármely szakában beveheted étkezés közben vagy anélkül. Azonban a legjobb eredmény érdekében azt javasoljuk, hogy fogyassz egy adagot (2 kapszula) az első étkezésed- , és egyet az utolsó étkezésed kíséretében bő folyadékkal!

Az egyéb hyaluron és kollagén tartalmú készítményekről

Azt már említettük, hogy a por, az ital- és a kapszulás formátum a legnépszerűbb, ami a hyaluron kollagén étrend-kiegészítőket illeti, azonban számos egyéb formula is elérhető a piacon. Ezeket most érdekesség gyanánt összegyűjtöttünk számodra: 

  • A kollagén és a hialuronsav közvetlenül a bőrre is felvihető krémek és szérumok formájában. Ebben az esetben az összetevők jellemzően hidratáló, illetve anti-aging krémekbe kerülnek.
  • A hyaluron kollagén kombináció a kozmetikusok körében is elterjedt. A kollagénes arcmaszkok hialuronsavval minden életkorban népszerűek, mivel ragyogóvá és feszessé varázsolják a bőrt. 
  • A kollagén és a hialuronsav egyes injekciós formái is rendelkezésre állnak, és bizonyos állapotok, - például ízületi fájdalom vagy bőröregedés - kezelésére használják a szakemberek. 

A hyaluron kollagén kapszula népszerűsége töretlen az elmúlt években, hiszen négy kapszula fedezi a napi kollagén és hialuronsav mennyiséget, amelyet bárhol és bármikor könnyedén pótolhatsz. 

Az, hogy melyik készítményt választod, a Te egyedi igényeidtől és kitűzött céljaidtól függ. Ha még keresed az igazit, weboldalunkon számos kollagén és hyaluron tartalmú étrend-kiegészítőt találsz, amelyek különböző ízben és kiszerelésben támogatnak a céljaid elérésében!

CIKKajánló

Mit kell tudni a C-vitaminról?

C-vitamin, mit mikor hogyan? Olvasd el cikkünket és nézd meg videónkat, tudj meg többet a c-vitaminról. Mit kell tudni a c-vitaminról?

Minden amit a KOLLAGÉNRŐL tudni akartál!

Mi az a KOLLAGÉN, és mire való a szépségápolásban és sportban csodaszerként emlegetett kollagén? Erre adunk választ cikkünkben. Nézzük meg, hogy miben segít a kollagén. A megfelelő kollagénszint semmiképp se elhanyagolható, de szerencsére ennek eléré

Puffasztott rizs, egyem – ne egyem? Tények és tévhitek.

Némi zavar él még az emberek fejében, hogy a Puffasztott rizs mire és miért jó. Sokan fogyni szeretnének, és ezért tömik magukba csomagszám, míg mások lusták főzni vagy nincs idejük rá, de hízni szeretnének, úgyhogy ezért fogyasztják. Mégis mire jó p

Egészséges bevásárlólista olcsón - ezeket (v)edd meg

Összegyűjtöttem nektek azokat az alap dolgokat, amik körülbelül minden vásárlásom alatt a kosaramba kerülnek. Egy egyszerű lista, ami szuper alapot ad, és ezekkel nem lőhettek mellé, ha egészségesen szeretnétek táplálkozni.