A 3 legjobb kalóriaszámláló app 2024-ben

A 3 legjobb kalóriaszámláló app 2024-ben

Nutriversum Team

Szenvedéllyel készült, Neked


A kalóriaszámláló appok megjelenésével a kalóriaszámlálás könnyebb dolog lett, mint valaha. Kis időráfordítással, hatalmas mennyiségű adatot tudunk rögzíteni a saját életünkkel kapcsolatban, amivel elősegíthetjük a diétánkat, felkészülésünket, vagy csak simán az egészséges életmódunk támogatását.

A kalóriaszámlálás segíthet abban, hogy felmérjük, mennyi energiát viszünk be, és megelőzzük a felesleges kalóriabevitelből adódó súlynövekedést. Ennek során az adott napon elfogyasztott ételek és italok kalóriatartalmát rögzítjük, illetve egészítjük ki a mozgás során elégetett kalóriával. Így megtudhatjuk, hogy felette, vagy alatta vagyunk a célunk eléréséhez szükséges napi kalóriabevitelhez képest. 

Ebben a cikkben az itthon elérhető 3 legnépszerűbb kalóriaszámláló applikációt fogjuk bemutatni, hogy a céljaitoknak legmegfelelőbbet tudjátok kiválasztani.

Yazio

Talán a Yazio a legismertebb kalóriaszámláló applikáció itthon, és az egész világon. Ez nem véletlen, hiszen egy zseniálisan összerakott alkalmazás, amit nagyon egyszerű használni. Elérhető ingyenes és előfizetésesős kondícióban is. Az ingyenes verzió is szinte teljeskörű funkciókat ad nekünk, egyedül az előfizetésre buzdító üzenetek, amik rontanak -az ingyenes verzió- felhasználói élményén. Az applikáció kizárólag a táplálkozásunkra fókuszál, nem találhatóak benne edzéstervek vagy edzésvideók. Adatbázisában minden étel szerepel, és a vonalkód alapú keresés nagyban megkönnyíti az ételek rögzítését. Elég csak lefotóznunk a termék vonalkódját, és máris láthatjuk az értékeit. A saját célok beállításában és az app nyújtotta felhasználói élményben toronymagasan győz a Yazio.

Előny:

  • legjobb felület
  • jól felépített folyamatok
  • magyar nyelv is elérhető

Hátrány:

  • zavaró hirdetések, ha nem fizetünk elő

Előfizetés ára: havi 2000 Ft (3 hónapos előfizetés esetén), havi 1000 Ft (12 hónapos előfizetés esetén)

Kalóriabázis

Sokan ismerik és használják itthon, hiszen egy hazai fejlesztésű kalóriaszámláló applikációról van szó. A kalóriaszámlálón kívül rengeteg egyéb hasznos funkciót is megtalálhatunk benne, mint például testtömeg index (BMI) kalkulátor, optimális testsúly kalkulátor vagy vízfogyasztás naplózás. Felülete sajnos nem a legkönnyebben használható, de kárpótolhat minket, hogy rengeteg magyar nyelvű tudásanyag és fórum található meg rajta. Itt is van előfizetéses verzió, amiért több funkció válik elérhetővé számunkra.

Előny:

  • magyar nyelv
  • aktív fórum élet
  • a legolcsóbb előfizetés

Hátrány:

  • nehezen használható felület

Előfizetések: havi 952 Ft (6 vagy 12 hónapos előfizetés esetén)

MyFitnessPal

A MyFitnessPal a másik nagy nemzetközi kalóriaszámláló app, viszont ő csak angol nyelven érhető el. Nagy különbség a Yazio-hoz képest, hogy a MyFitnessPal nem csak a táplálkozásra fókuszál, a különböző sportaktivitások vezetésére is tökéletes. Ráadásul az ingyenes, és fizetős verzióban is elérhetőek edzős videók, edzéstervek. Más applikációkkal való kommunikációban ő a nyerő. Összeköthetjük vele a pulzusmérőnket, futós applikációnkat, vagy a telefonunk lépésszámlálóját is. Ő rendelkezik a legtöbb funkcióval, ezért haladók számára jobb választás lehet. 

Előny:

  • jól felépített folyamatok, könnyű beállítás
  • összeköthető a telefon beépített lépésszámlálójával (iPhone esetén az egész Fitnesz App-pal)
  • rengeteg külső App-pal és eszközzel kompatibilis: Garmin, Fitbit, Strava
  • ingyenes receptek és edzésvideók

Hátrány:

  • csak angol nyelven elérhető el
  • vonalkód olvasó funkció csak a fizetős verzióban található érhető el
  • ingyenes verzióban hirdetéseket kapunk

Előfizetés: Havi 2690 Ft

Összegzés

Összességében mindhárom kalóriaszámláló applikációnak megvan a közönsége. A Kalóriabázis azoknak lehet jó megoldás, akiknek fontos a magyar nyelv, szívesen olvasnak a témában magyar nyelvű fórumokat, és nem szeretnének túl sokat költeni egy ilyen appra. A MyFitnessPal azok számára lehet jó megoldás, akik a kalóriaszámlálás mellett a sportéletüket is részletesen akarják dokumentálni. Mindenki másnak pedig véleményünk szerint a Yazio lehet a befutó, hiszen felületével és funkcióival az arany középutat biztosítja a két kihívójával szemben. 

Az viszont jó hír, hogy szinte az összes Nutriversum termék megtalálható mindhárom alkalmazás adatbázisában, így nem kell külön felvinnünk az elfogyasztott táplálékkiegészítőnk tápérték adatait, elég csak kiválasztani a listából. 

CIKKajánló

Az 5 legjobb ingyenes Fitness applikáció

Melyik Fitness applikáció a legjobb? Segítünk dönteni. Olvasd el blogcikkünket! Több előnye is van ha egy App segít az egészséges életmód betartásában. Összeszedtük nektek a kedvenc applikációinkat.

Minden amit a PYRUVATE-ról tudni akartál!

Miért a piruvát az egyik legnépszerűbb diéta-támogató formula? Ezt válaszoljuk meg blogcikkünkben.

Puffasztott rizs, egyem – ne egyem? Tények és tévhitek.

Némi zavar él még az emberek fejében, hogy a Puffasztott rizs mire és miért jó. Sokan fogyni szeretnének, és ezért tömik magukba csomagszám, míg mások lusták főzni vagy nincs idejük rá, de hízni szeretnének, úgyhogy ezért fogyasztják. Mégis mire jó p

Mindent a pilatesről: fajtái, hatása, előnyei

A pilates egy méltán népszerű mozgásforma, melyet kortól és nemtől függetlenül sokan kedvelnek. Miért vált ennyire közkedveltté? Most megtudhatod!