Minden amit a PYRUVATE-ról tudni akartál!

Minden amit a PYRUVATE-ról tudni akartál!

Nutriversum Team

Szenvedéllyel készült, Neked


Ha gondolkoztál már azon, hogy diétába fogsz, biztosan hallottál már a kalcium-piruvátról, mint természetes zsírégetőről és teljesítményfokozóról. Ez az anyag a testünkben is megtalálható, hiszen különböző folyamatoknál elő tudjuk állítani, így nem ismeretlen anyagról beszélünk. A kalcium-piruvát egy hatalmas népszerűségnek örvendő diétát támogató hatóanyag, amely joggal vívta ki a hírnevét, a hatóanyag ugyanis több irányból is támogatja a diétát és a fogyást.

De lássuk, hogyan is válhat hasznodra a piruvát!

  • A legjelentősebb diétát támogató hatása az anyagcsere felgyorsítása. Ez azt jelenti, a piruvát használata megemeli az alap anyagcserénkhez szükséges energiamennyiséget, amelyet más néven BMR-ként ismerhetsz (Basal Metabolic Rate).
    Azzal, ha emeled az energiaigényed, de nem emeled az energiabeviteled, a mindennapos működésedben energiahiány alakul ki, amelyet a szervezet a meglévő energiaraktárakból pótol, azaz zsírfeleslegből - tehát a kilók leégése beindul, vagy felgyorsul!
  • Növeli a vércukor izomszövetekbe való szállítását, ami több okból kifolyólag is nagyon hasznos a diéta során. Egyfelől azzal, hogy a vércukor gyorsabban kerül felhasználásra, a vércukorszint gyorsabban tér vissza arra a szintre, amikor a szervezet már nem raktároz ebből az energiából zsírfelesleg formájában.
    Másfelől pedig edzés szempontjából is igen hasznos, mivel edzés közben a használatával az izomzat gyorsabban, és nagyobb mennyiségben kaphatja meg a működéshez elengedhetetlen energiát, így javul a sportteljesítmény, nő az állóképesség, összefoglalva pedig, javul az edzésmunka. És hát tudod: a keményebb edzés gyorsabb eredményt jelent!
  • Azzal, hogy csökkenti a vércukor ingadozásának a mértékét, a legtöbben étvágycsökkentő hatásról is beszámolnak, ami egy diéta során hatalmas segítség lehet, hiszen sokkal jobban tudsz koncentrálni a céljaid elérésére, ha közben nem zavar meg az evés utáni sóvárgás.

Mennyi az ajánlott adag?

A piruvát használatát már egészen magas dózisokkal is biztonsággal tesztelték, de a legújabb tanulmányok szerint már viszonylag alacsony dózisoknak is szignifikáns hatása lehet a testsúlykontrollra. A kezdő adag napi 1500 mg, amit utána egyéni preferencia szerint akár növelhetsz is.

Mikor ajánlott a használata?

A piruvát használata tulajdonképpen bármikor ajánlott, amikor olyan fitness vagy sportcéljaid vannak, amik elérése érdekében úgy gondolod, hogy egy modern testsúlykontroll hatóanyag a segítségedre lehet. Biztonságosan használható, hatékony kiegészítő, amely sok más diétát támogató formulával  szemben nem stimulánstartalmú, így a magas vérnyomással küszködők, vagy a stimulánsokra (pl koffeinre) érzékeny fogyni vágyók is biztonsággal használhatják. Természetesen érdemes a fokozatosság elvét követni a használatakor, illetve bármilyen mellékhatás tapasztalata esetén egyeztetni a kezelőorvossal a továbbiakról!

Szedési javaslat:

A teljes napi piruvat mennyiséget érdemes 2 részre elosztanod. Edzéstől függetlenül is hatékony kiegészítő, így pihenőnapokon érdemes az első és az utolsó étkezésed kíséretében elfogyasztanod 1-1 adagot, de mivel edzés során is nagy hasznát veszi a szervezetünk ennek a hatóanyagnak, így edzésnapon érdemes az egyik adagot edzés előtt 20-30 perccel elfogyasztani! (délelőtti edzés esetén az első, délután vagy esti edzés esetén a második adagot)

CIKKajánló

Minden amit a KOLLAGÉNRŐL tudni akartál!

Mi az a KOLLAGÉN, és mire való a szépségápolásban és sportban csodaszerként emlegetett kollagén? Erre adunk választ cikkünkben. Nézzük meg, hogy miben segít a kollagén. A megfelelő kollagénszint semmiképp se elhanyagolható, de szerencsére ennek eléré

Egészséges bevásárlólista olcsón - ezeket (v)edd meg

Összegyűjtöttem nektek azokat az alap dolgokat, amik körülbelül minden vásárlásom alatt a kosaramba kerülnek. Egy egyszerű lista, ami szuper alapot ad, és ezekkel nem lőhettek mellé, ha egészségesen szeretnétek táplálkozni.

Puffasztott rizs, egyem – ne egyem? Tények és tévhitek.

Némi zavar él még az emberek fejében, hogy a Puffasztott rizs mire és miért jó. Sokan fogyni szeretnének, és ezért tömik magukba csomagszám, míg mások lusták főzni vagy nincs idejük rá, de hízni szeretnének, úgyhogy ezért fogyasztják. Mégis mire jó p

Kell-e félnünk az édesítőszerektől? Szukralóz, eritrit és társaik

Szukralóz, eritrit. Rákkeltő, vesebetegséget okoz, vagy veszélyes? Kell-e félnünk az édesítőszerektől? Mi is az igazság? Olvasd el blogcikkünket! Ebben a cikkben szeretnék Nektek mesélni kicsit a leggyakrabban használt, egyre elfogadottabb édesítőkrő