3+1 diétás hűsítő a nyári napokra

3+1 diétás hűsítő a nyári napokra

Tóth Barbara

Életmód- és táplálkozás tanácsadó


Tudtad, hogy nem kell kihagynod a nyári finomságokat a diétád alatt sem? Mutatunk pár mesterséges ízesítőktől és felesleges kalóriáktól mentes finomságot, amivel ugyan úgy élvezheted a nyár ízeit, mintha az egészségtelen változatot fogyasztanád belőlük.

Hozzáadott cukortól mentes vegán fagyi

Cukormentes fagyi recept Cukormentes fagyi recept

Nagyon sok elkészítési módja van, de én olyat hoztam most nektek, ami magas rosttartalmú, teljesen növényi alapú, és 100%-ban a saját ízlésedre formálhatod!

Mi kell hozzá?

– Egy marék fagyasztott hámozott cukkini kockára vágva, vagy fagyasztott karfiol, rózsákra szedve
– Egy marék fagyasztott gyümölcs: ajánlom az idény és bogyós gyümiket, úgy lesz igazán nyári az összhatás
– Egy kicsi növényi tej, apránként adagolva
– Ha szükséges, édesítő ízlés szerint
– Konjac liszt, ami szintén elhagyható, de nagyon jó állagot ad a fagyinak

A fagyasztott zöldséget és a gyümölcsöt egy kicsi növényi tejjel elkezded turmixolni, de csak óvatosan, nehogy túl híg legyen! Az édesítőt akkor keverd bele, amikor a turmix szépen viszi a fagyi alapot. A konjac liszt szerintem isteni állagot ad az egész masszának, de aki esetleg nem szeretne bele tenni, vagy épp nincs otthon, nyugodtan hagyja el. A konjac liszt sűrít, de vigyázz vele, nagyon erős nedvszívó képessége van, így egy kevés mennyiség is „habosít” a fagyi állagán. Ha úgy döntesz, hogy teszel bele, akkor a legvégén turmixolj a fagyiba kb fél kávéskanálnyit, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós!

Ne félj ezektől a zöldségektől, isteni krémesre lehet őket turmixolni, és az íze abszolút nem érezhető sem nyersen, sem fagyasztott állapotban, főleg nem mézédes gyümölcsök mellett!

A tökéletes „mindenmentes” jegeskávé

Mindenki szereti a jegeskávét, igaz? Az én diétázó kis ügyfeleim is, úgyhogy hormontípus ide vagy oda, megoldottuk, hogy mindenkinek jó legyen!

A koffein nem mindenkinek jó, aki hormontípus szerinti diétát követ, pontosan tudja, hogy miért. Ettől függetlenül a nyári kedvencemről én sem tudnék megoldani, úgyhogy…

Lefőztem egy adag koffeinmentes fekete kávét, hagytam kihűlni. Már előző nap felöntöttem növényi tejjel a jégkockatartót, így nem lesz vizes a kávém, mire elolvad a jég. Ha a jég is kész, és a kávé is kihűlt, beédesítem a fekete kávét, és habosra keverem tejhabosítóval a hideg növényi tejet. A növényi tejes jégkockákat belehalmozom a fekete kávés pohár aljába, majd fogom a habos tejet , és beleöntöm a kávéba.

Természetesen ezt is lehet extrázni fahéjjal, mindenféle ízesítővel, koffeines kávéval is jó, és sima jéggel is, de ezzel a pár apró trükkel egy igazi „mindenmentes”, nem vizes jegeskávét fogsz kapni!

Cukormentes fehérje fagyi

Az alap itt is fagyasztott zöldség lesz!

Kell hozzá:

- Fagyasztott cukkini, kockázva, hámozva, vagy fagyasztott karfiol
- Egy adag választott fehérje (TIPP: próbáld ki az egyadagos kiszereléseket!), mindegy milyen ízben
- Konjac liszt
- Egyéb édesítő szerintem nem szükséges, de ha hiányolnád, nyugodtan tegyél bele
- Növényi tej, esetleg hideg görög joghurt

A zöldséget a fentiekhez hasonlóan elkezded turmixolni a tejjel, és amikor már kezd krémessé válni az állaga, beleöntöd a fehérjét, tovább turmixolod. A krémes állag eléréséhez mehet bele a késhegynyi konjac liszt, és még egy kis turmix, és kész is! Persze ebbe is lehet tenni gyümölcsöt, én viszont most a legkevesebb szénhidrátot tartalmazó verziót írtam le Nektek!

+1 Turmixba rejtett egészség

Gondolom nem lepődtök meg, ha azt mondom, ebbe is zöldséget teszek. Mutatom azokat a kedvenc alapanyagaimat, amik belekerülnek egy isteni turmixba!

  • Fagyasztott bogyós gyümi
  • Fagyasztott hámozott cukkini
  • Fagyasztott hámozott kígyóubi
  • Fagyasztott karfiol
  • Fagyasztott trópusi gyümölcsök
  • Maca por
  • Fagyasztott banán, ettől lesz igazán krémes
  • Kakaópor, fahéj, egyéb ízesítők és édesítők
  • Fagyasztott vagy friss spenótlevél
  • Fehérjepor is mehet bele természetesen

Most már csak annyi a dolgod, hogy kiporciózd, fagyóba tedd, reggel összeválogasd, és kész is a hűsítő egészségbomba!

CIKKajánló

Egészséges bevásárlólista olcsón - ezeket (v)edd meg

Összegyűjtöttem nektek azokat az alap dolgokat, amik körülbelül minden vásárlásom alatt a kosaramba kerülnek. Kérlek, vegyétek figyelembe...

Kell-e félnünk az édesítőszerektől? Szukralóz, eritrit és társaik

Ebben a cikkben szeretnék Nektek mesélni kicsit az édesítőkről. Na nem mindegyikről, mert akkor holnapután is ezt olvasnátok, de a ...

Puffasztott rizs, egyem – ne egyem? Tények és tévhitek.

Némi zavar él még az emberek fejében, hogy a Puffasztott rizs mire és miért jó. Sokan fogyni szeretnének, és ezért tömik magukba csomagszá...

Minden amit a PYRUVATE-ról tudni akartál!

Ha gondolkoztál már azon, hogy diétába fogsz, biztosan hallottál már a kalcium-piruvátról, mint természetes zsírégetőről és teljesítmé...