A Schwarzeneggeri mellizom titka

A Schwarzeneggeri mellizom titka

Nutriversum Team

Szenvedéllyel készült, Neked


Ki ne szeretne kidolgozott és formás mellkast? A mellizom fejlesztése sok férfit motivál abban, hogy belekezdjen a konditermi edzésekbe és a bicepsz mellett ez a leggyakrabban erősített izomcsoport is.

6 tipp, amit tarts szem előtt:

  1. Nyomó gyakorlatokkal kezd az edzésed (fekvenyomás egyenes, ferde vagy negatív padon)!

  2. Használj az egyenes rúd mellett kézi súlyzókat is a fekvenyomáshoz!

  3. Az izolációs gyakorlatokat (pl: tárogatás) tedd az edzés végére! 2-3 sorozat elég

  4. Kerüld a súly pattintását a mellkason! A rudat lassan engedd le!

  5. Vegyél bele saját testsúlyos gyakorlatokat is (fekvőtámasz, tolódzkodás, stb)!

  6. Ne felejtsd el nyújtani a mellizom alsó, középső és felső részét is!

A fekvenyomó gyakorlatoknál jól jön egy kis segítség, pláne ha nagyobb súllyal dolgozol. Ezért jó, ha egy edzőtárs vagy valaki a teremből biztosít, így magabiztosabban állsz neki a gyakorlatnak. Ha mégis egyedül edzenél, használj gépet a nyomásos gyakorlatokhoz. Érdemes egy alapos bemelegítéssel indítanod az edzést! Akár a rúddal, akár géppel dolgozol, kezd alacsony terheléssel az eső sorozatod! Dolgoztasd meg a mellizmot minden szögből! Használd a ferde és a negatív padot is, ez vonatkozik a tárogatásra is!

A prevenció miatt ne nyújtsd ki teljesen a karod, a könyök enyhén hajlított marad. Tartsd a könyököt a váll vonala alatt, hogy elkerüld az ízületek sérülését. Ha túlságosan kiemeled a könyököd, és a vállal egy vonalba kerül, azzal rombolod a vállforgató ízületed. Zárd a lapockát, emeld ki a mellkast és figyelj a helyes légzésre, erőkifejtésnél fújd ki a levegőt!

Használj saját súlyos gyakorlatokat is, akár szűk fekvőtámaszról, akár tolódzkodásról van szó. Sokan gondolják, hogy a tolódzkodás csak egy tricepsz gyakorlat, azonban fontos a kartartás és a súlypont! Amikor a könyököd szűken test mellé hajlítod be, akkor inkább a tricepsz dolgozik, azonban ha előre dőlsz, kifele néz a könyök és oldalra engeded be, akkor jobban bekapcsol a mellizom. Ha már jól megy, fokozhatod a gyakorlat eredményességét plusz súly használatával!

A lényeg, hogy étkezz helyesen, okosan válogasd össze a gyakorlatokat és használj minőségi táplálékkiegészítőket, hogy segítsd a munkád!

Néhány kedvenc gyakorlatom:

  • Fekvenyomás egyenes rúddal
  • Fekvenyomás, ferde padon kézi súlyzóval
  • Tolódzkodás
  • Fekvőtámasz medicin labdán
  • Tárogatás (ferde, egyenes, negatív padon)
  • Csigás összehúzás
  • Áthúzás

CIKKajánló

Minden amit a fehérjéről tudni akartál - kisokos

Mi a fehérje? Milyen fehérjét válasszak? Melyik a legjobb fehérje? Mikor és mennyit is fogyasszunk? Ezekre a kérdésekre válaszolunk blogcikkünkben. Olvasd el most!

Fehérje izolátum vagy koncentrátum? Melyik kell nekem?

Melyik fehérje a legjobb választás Neked? Olvasd el most cikkünkben.

Az 5 legjobb ingyenes Fitness applikáció

Melyik Fitness applikáció a legjobb? Segítünk dönteni. Olvasd el blogcikkünket! Több előnye is van ha egy App segít az egészséges életmód betartásában. Összeszedtük nektek a kedvenc applikációinkat.

Puffasztott rizs, egyem – ne egyem? Tények és tévhitek.

Némi zavar él még az emberek fejében, hogy a Puffasztott rizs mire és miért jó. Sokan fogyni szeretnének, és ezért tömik magukba csomagszám, míg mások lusták főzni vagy nincs idejük rá, de hízni szeretnének, úgyhogy ezért fogyasztják. Mégis mire jó p