Kollagén por kisokos- most mindent megtudhatsz!

Kollagén por kisokos- most mindent megtudhatsz!

Nutriversum Team

Szenvedéllyel készült, Neked


A kollagén por az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen legfőbb összetevője a szépség és az egészség szimbólumává vált. Amellett, hogy magas hatóanyag-tartalommal rendelkezik, finom ízével, és könnyű adagolásával közkedvelt étrend-kiegészítő kortól és nemtől függetlenül. Ha Te is a kollagén por kedvelők táborát erősíted, akkor tarts velünk következő cikkünkben, ahol mindent megtudhatsz erről a méltán népszerű hatóanyagról! 

Köztudott, hogy a kollagén az egyik leggyakoribb fehérje az emberi testben. Ez biztosítja a bőr, az izmok, a csontok és a kötőszövetek szerkezetét, tartását és szilárdságát. Pótlására a legtöbben valamilyen kollagén tartalmú étrend-kiegészítőt választanak. 
Mielőtt átvennénk, hogy melyek a kollagén por legfontosabb tulajdonságai és előnyei, kezdjük az alapokkal!

Nutriversum kollagén Nutriversum kollagén

Miért a kollagén por az egyik legnépszerűbb hatóanyag?

A kollagén a szervezetedben legnagyobb mennyiségben előforduló hosszú aminosav láncú fehérje, és a szervezet teljes fehérjebevitelének körülbelül 30%-át teszi ki. A bőr, az izmok, a csontok, az inak és szalagok, valamint más kötőszövetek elsődleges építőköve. A szerveidben, a véredényekben és a bélnyálkahártyádban is megtalálható. Összefoglalva a kollagén a bőr alapvető alkotóeleme, amely nagy szerepet játszik annak rugalmasságában.  

Alap esetben ezt a sokoldalú hatóanyagot a szervezeted maga is megtermeli. Azonban egy kiadós csontlevessel, vagy egy kollagénben gazdag étrend-kiegészítővel nem hibázhatsz, ami a kollagénpótlást illeti. 

De vajon mi a titka a kollagén por népszerűségének? Nos, számos formában elérhető, így kedvedre válogathatsz az igényeidnek megfelelően. Ha például szereted a reggeli turmixodba keverni a kollagént, akkor a kollagén por lehet az új kedvenced, ha pedig egy kompakt megoldást keresel a rohanó hétköznapokra, akkor a kollagén ital magas hatóanyag-tartalmával, finom ízével, és könnyű adagolásával lehet számodra a befutó.

A kollagén por az egyik legkedveltebb formula. Könnyen adagolható, és rengeteg ízben elérhető, így motivációt nyújt a rendszeres kollagénbevitelre még azok számára is, akik nehezen veszik rá magukat a bevitelre.

Átvettük, hogy mi a kollagén fő szerepe,illetve azt is, hogy a kollagén por miért annyira közkedvelt étrend-kiegészítő. Azonban tudtad, hogy a kollagénnek különböző típusai is léteznek?

A kollagén típusai

Eddig mintegy 28 fajta kollagént azonosítottak. Ezen kollagének a molekulák felépítése, a hozzáadott sejtkomponensek és a kollagén felhasználási helye szerint különböznek egymástól. A kollagén öt fő típusa és azok funkciói a következők:

  1. típus A szervezet kollagén raktárainak 90%-át alkotja. A bőr, a csontok, az inak és a szalagok szerkezetének biztosítására szolgál.
  2. típus A rugalmas porcokban található, amelyek az ízületek tartását biztosítják.
  3. típus Az izmokban, artériákban és szervekben található.
  4. típus A bőr mélyebb rétegeiben fellelhető.
  5. típus A szem szaruhártyájában, a bőr egyes rétegeiben, a hajban és a méhlepény szövetében is megtalálható.

Láthatod, hogy mennyire sokszínű összetevőnek számít a kollagén. Egy olyan étrend-kiegészítő pedig, mint a kollagén por vagy a kollagén italpor gyorsan és hatékonyan biztosítja a kollagénbevitelt még az igazán elfoglalt napokon is.

Mi történik a kollagénnel a kor előrehaladtával?

A szervezeted a kor előrehaladtával kevesebb kollagént termel, a meglévő kollagén pedig gyorsabban lebomlik. Mindemellett a kollagén minősége is alacsonyabb, mint fiatalabb korban. Különösen a hölgyeknél, menopauza után jelentősen csökken a kollagéntermelés. Nem véletlen, hogy szinte minden korosztály számára közkedvelt étrend-kiegészítő a collagen por.

Meg tudom állapítani, hogy csökken-e a szervezetem kollagén szintje?

A kollagén szintjét nem lehet mérni - például vérvizsgálattal -, de vannak látható jelei annak, ha csökken:

  • ráncos vagy megereszkedett bőr;
  • gyengülő izmok, izomfájdalmak;
  • merevebb, kevésbé rugalmas inak és szalagok;
  • ízületi fájdalom az elkopott porcok miatt;
  • emésztőrendszeri problémák az emésztőrendszer nyálkahártyájának elvékonyodása miatt.

Milyen életmódbeli szokások károsítják a kollagént?

A kollagént károsító szokások közé tartozik a dohányzás, a nagyobb mennyiségű UV-fénynek való kitettség, illetve a túlzott cukor- és szénhidrátfogyasztás. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindennek az alapja a kiegyensúlyozott életmód. Amellett, hogy támogatod szervezeted egy kollagént tartalmazó étrend-kiegészítővel, fontos, hogy odafigyelj az életvitelre is!

Táplálkozz kiegyensúlyozottan!

A kollagént a szervezet nem tudja teljes egészében elraktározni, mivel az elfogyasztott kollagén a fehérjéket aminosavakká bontja le. Mégis, számos olyan élelmiszer van, amely a kollagéntermelést támogató nyersanyagokat biztosítja, és a kiegyensúlyozott étrend részeként fogyasztható: 

  • C-vitamin: megtalálható a narancsban, az eperben, a paprikában, a brokkoliban, a kelbimbóban és a burgonyában;
  • Prolin: megtalálható a gombában, káposztában, spárgában, földimogyoróban, búzában, halban, tojásfehérjében és húsban;
  • Glicin: megtalálható a vörös húsokban, a pulykában, a csirke- és sertésbőrben, a földimogyoróban és a müzliben;
  • Réz: megtalálható a májban, a homárban, az osztrigában, a shiitake gombában, a diófélékben és magvakban, a leveles zöldekben, a tofuban és az étcsokoládéban;
  • Cink: megtalálható az osztrigában, a vörös húsokban, a baromfiban, a sertéshúsban, a babban, a csicseriborsóban, a diófélékben, a brokkoliban, a zöld leveles zöldségekben, a teljes kiőrlésű gabonafélékben és a tejtermékekben.

Kollagén tartalmú étrend-kiegészítők a Nutriversum kínálatában

Tudjuk, hogy a kollagén méltán népszerű hatóanyag, így igazodva az igényeidhez, többféle kiszerelésben és variációban is biztosítunk számodra kollagén tartalmú készítményeket:

Egy olyan ízletes kollagén por, mint a málna ízű Nutriversum Collagen Heaven, azonnal elcsábít finom ízével. Könnyen adagolható és magasabb hatóanyag-tartalommal bír, mint más formulák, például a kapszulás kiszerelés. Finom íze azonnal a mennyekbe repít!

Inkább olyan terméket keresel, ami cukormentesen is teljes ízélményt kínál? Akkor a Nutriversum Collagen Liquid Sugar Free kollagén ital a számodra tökéletes választás! Akár a szépségápolás, akár a szervezeted egyensúlyban tartása a cél, adagolása egyszerűen személyre szabható, ami lehetővé teszi, hogy a saját ízlésednek megfelelően biztosítsd a napi kollagén bevitelt! Finom, és magas hatóanyag-tartalmú készítmény, a Te igényeidre szabva.

Ha pedig egy igazán komplex kollagénes italpor az, amit keresel, akkor a Nutriversum Collagen+ Powder-t ajánljuk. Egy rendkívül összetett és magas hatóanyag-tartalommal rendelkező termék, amely extra magas 10.000 mg kollagént tartalmaz egy adagban. A hidrolizált marha kollagén, a hialuronsav, valamint a C-vitamin egyetlen készítményben erősítik egymást.

Reméljük, hogy hasznosnak találtad cikkünket, és minden kérdésedre választ kaptál a kollagénnel kapcsolatban! Akár a kollagén por, akár a kollagén ital lesz számodra a befutó - nem hibázhatsz, hiszen bármelyik formulát választod, egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy támogasd szervezeted kollagén raktárait!

CIKKajánló

Minden amit a fehérjéről tudni akartál - kisokos

Mi a fehérje? Milyen fehérjét válasszak? Melyik a legjobb fehérje? Mikor és mennyit is fogyasszunk? Ezekre a kérdésekre válaszolunk blogcikkünkben. Olvasd el most!

Minden amit a PYRUVATE-ról tudni akartál!

Miért a piruvát az egyik legnépszerűbb diéta-támogató formula? Ezt válaszoljuk meg blogcikkünkben.

Fehérje izolátum vagy koncentrátum? Melyik kell nekem?

Melyik fehérje a legjobb választás Neked? Olvasd el most cikkünkben.

Puffasztott rizs, egyem – ne egyem? Tények és tévhitek.

Némi zavar él még az emberek fejében, hogy a Puffasztott rizs mire és miért jó. Sokan fogyni szeretnének, és ezért tömik magukba csomagszám, míg mások lusták főzni vagy nincs idejük rá, de hízni szeretnének, úgyhogy ezért fogyasztják. Mégis mire jó p