Mitől népszerű a szépségápolásban a folyékony kollagén, és melyek a legfőbb hatásai?

Mitől népszerű a szépségápolásban a folyékony kollagén, és melyek a legfőbb hatásai?

Nutriversum Team

Szenvedéllyel készült, Neked


A kollagén kétségtelenül az egyik legkedveltebb összetevőnek számít a kozmetikai termékekben, és ha Te is bőrápolási készítmények rajongói közé tartozol, akkor biztos hallottál már hatásairól. Köztudott, hogy a kollagén a bőrünk legfontosabb szerkezeti fehérjéje, és felelős annak megjelenéséért. Sokan mindent bevetnek annak érdekében, hogy fenntartsák szervezetük kollagén szintjét, így krémeket, pakolásokat, illetve folyékony kollagén készítményeket fogyasztanak. Biztos benned is felmerült a kérdés ezek után, hogy mitől ilyen népszerű a szépségápolásban a kollagén, és melyek a legfőbb hatásai? Következő cikkünkben most minden kérdésedre választ kapsz!

Az öregedés ellen sokan mindent bevetnek. Ezt bizonyítja az is, hogy Amerikában 2022-re körülbelül 4 milliárd dollár értékűre becsült globális iparág jött létre, ami kifejezetten a szépségápolási termékekre terjedt ki. Ráadásul a kollagénnek 28 különböző típusa létezik, így a kollagéntartalmú étrend-kiegészítők, a folyékony kollagén, illetve a különböző szépségápolási termékek jelenleg virágkorukat élik.

Most arra keressük a választ, hogy vajon miért is olyan népszerű a folyékony kollagén a szépségápolásban, illetve mi is az a kollagén?

Nutriversum folyékony kollagén Nutriversum folyékony kollagén

Miért közkedvelt a szépségápolásban a folyékony kollagén?

A kollagén az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. Ez adja testünk rugalmasságát, azonban természetes termelése az életkor előrehaladtával lelassul. Az olyan tényezők, mint a napozás és a dohányzás, valamint a stressz, az alvás vagy a testmozgás hiánya mind felgyorsíthatja a csökkenését.

A kollagén egyik fajtája, a folyékony kollagén pedig manapság a szépségápolás népszerű kiegészítőjének számít, különösen a hölgyek körében. Ez nem véletlen, mivel a legtöbben, - köztük lehet, hogy Te is -, aggódunk a bőr rugalmasságának elvesztése miatt az idő múlásával, és sokszor úgy érezzük, hogy egy szépen csomagolt, kollagénes krém jelentheti a megoldást. Azonban egy krémmel nem tudod belsőleg feltölteni a kollagénraktárakat. Ekkor jön képbe a folyékony kollagén vagy a kollagén kapszula.

A helyileg alkalmazható kollagénnek mélyen a bőrfelszín alá kellene hatolnia ahhoz, hogy hasznosuljon, azonban rostjai túl nagyok ahhoz, hogy átjussanak a külső rétegen. Ettől függetlenül a krémek továbbra is népszerű és egyben gyakori terméknek számítanak a drogériák polcain, és az összes nagy márka kínálatában megtalálhatók.

Viszont ebben a gyorsan bővülő választékában felbukkantak az olyan kollagéntartalmú étrend-kiegészítők is, mint a folyékony kollagén-készítmények, melyek számos előnnyel rendelkeznek. 

Összehasonlításként összeszedtünk pár általános előnyt, melyekre később részletesebben is kitérünk:

  • Jobb felszívódás: a folyékony kollagén könnyebben felszívódik a szervezetben, mint a kapszulák vagy a krémek, mivel folyékony formában tartalmazza a kollagént.
  • Magas hatóanyag-tartalom: általában magasabb hatóanyag-tartalommal rendelkeznek, mint a kapszulák, így könnyebb pótolni a kívánt mennyiséget egyetlen adagban.
  • Könnyű bevitel: a folyékony kollagén könnyen beilleszthető az étrendbe, és belecsempészheted más italokba vagy ételekbe, így sokkal kényelmesebb az adagolása.
  • Rugalmasság: a folyékony kollagén adagolása könnyen személyre szabható az egyéni igényekhez és célokhoz mérten.

Most, hogy átvettük az általános előnyöket, ismerkedj meg közelebbről a folyékony kollagénnel!

Folyékony kollagén hatása Folyékony kollagén hatása

A folyékony kollagén-készítmények előnyei

A folyékony kollagén-készítmények növekvő népszerűsége azt mutatja, hogy sokan egyre inkább felismerik a kollagénpótlás fontosságát a bőr és a kötőszövetek rugalmasságának fenntartása érdekében. 

A Nutriversum Liquid Collagen Sugar Free például egy olyan cukormentes folyékony kollagén, amely hidrolizált marhakollagénből készült. Ideális választás lehet számodra, ha minimalizálni szeretnéd a cukorbevitelt, miközben egy ízletes formulával gondoskodsz szervezeted kollagénpótlásáról. 

Mindemellett az ízélményről sem kell lemondanod, hiszen a Nutriversum cukormentes folyékony kollagén készítménye hat ízletes, gyümölcsös változatban is elérhető, így motiválva a rendszeres, mindennapos pótlásra. Könnyen fogyasztható, akár magában, akár smoothie-ba vagy vízbe keverve, és megadózisú 10 000 mg kollagénnel támogat a mindennapokban.

Az isteni folyékony formula lehetővé teszi, hogy csillapítsd az édesség iránti sóvárgásodat, és élvezhesd a kiemelkedő hatóanyag-komplexet még akkor is, ha nem kedveled a kapszulákat, vagy nem szeretsz a kollagénporokkal bíbelődni. 

Nutriversum tipp: a Nutriversum Liquid Collagen Sugar Free folyékony kollagén készítményt könnyen fogyaszthatod önmagában a mellékelt mérőpohár segítségével, de akár kedvenc italodba is keverheted a maximális élvezet érdekében. Nekünk az erdei gyümölcsös az egyértelmű kedvencünk!

Collagen Liquid legjobb kollagén Collagen Liquid legjobb kollagén

TOP 10 kollagén a Nutriversum kínálatából

Ha a folyékony kollagén mellett kíváncsi vagy más formulákra is, akkor érdemes szétnézned a Nutriversum kínálatában, ahol megtalálhatod a legjobb kollagén készítményeinket, amelyeket vásárlóink visszajelzései alapján válogattunk össze! 

Fontosnak tartjuk, hogy minden igényt kielégítsünk, így egyéni diétától, étkezési szokásoktól és felhasználási módtól függetlenül széles választékot kínálunk a kollagén tartalmú étrend-kiegészítőkből, amelyek mindegyike egyedülálló előnyökkel rendelkezik. 

Legyen szó kapszulákról, porokról vagy más folyékony változatokról,- minden termékük kiváló minőségű összetevőket tartalmaz, így biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a számodra legmegfelelőbbet. Böngéssz TOP 10 kollagén készítményünk között a Nutriversum weboldalán, és találd meg legújabb kedvencedet! Mi támogatunk az úton!

CIKKajánló

Minden amit a KOLLAGÉNRŐL tudni akartál!

Mi az a KOLLAGÉN, és mire való a szépségápolásban és sportban csodaszerként emlegetett kollagén? Erre adunk választ cikkünkben. Nézzük meg, hogy miben segít a kollagén. A megfelelő kollagénszint semmiképp se elhanyagolható, de szerencsére ennek eléré

Kollagén por kisokos- most mindent megtudhatsz!

A kollagén por az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Milyen típusai vannak? Melyek az előnyei? Most minden kérdésedre választ kapsz!

Marhakollagén vagy halkollagén? Segítünk a választásban!

A marhakollagén és a hal kollagén a két legelterjedtebb kollagén típus, amelyekről biztos már hallottál. De vajon melyik a jobb? Lássuk!

Kollagénes dinnye jégkrém

Készíts Sándor Orsival kollagénes dinnye jégkrémet! Ráadásul csak dinnye, banán és málnás Collagen Heaven kell hozzá.