Pilates labdával végezhető gyakorlatok

Pilates labdával végezhető gyakorlatok

Pancsó Gergely

Személyi edző


Sziasztok! A mai alkalommal ezzel a kis pilates ball-al fogunk dolgozni. 5 gyakorlatot hoztam nektek, amelyekkel átmozgatunk minden izomcsoportot. Tartsatok velem! 

  • Első gyakorlatunkban két térd közé vesszük a labdát, végzünk egy csípőtolást, meg egy combközelítést. Has, fenék végig tónusban van, pipál a lábfej, sarok a talajon.
  • Második gyakorlatunkban végzünk egy hasprést, törzset a lapocka alsó csúcsáig emeljük, erőkifejtésnél pedig kifújjuk a levegőt.
  • Harmadik gyakorlatunkat tigris tartásnak is hívják, ebben a helyzetben végzünk a labdával egy comb közelítést, majd egy ellentétes 
    vállérintést. Hátunk egyenes, has behúzva.
  • Negyedik gyakorlatunkban végzünk egy törzs emelést, fej a törzs meghosszabbítása, fenék folyamatosan tónusban van.
  • Utolsó gyakorlatunk kiinduló helyzete térdelő támasz, egyik térdünk a labdán van, másik térdünk ezzel egy magasságban a levegőben. A gyakorlatnál figyelünk arra, hogy a hasunkat folyamatosan feszítjük, a fej a törzs meghosszabbítása, a medence pedig végig szemben van a talajjal.

CIKKajánló

Mindent a pilatesről: fajtái, hatása, előnyei

A pilates egy méltán népszerű mozgásforma, melyet kortól és nemtől függetlenül sokan kedvelnek. Miért vált ennyire közkedveltté? Most megtudhatod!

Gyakorlat gerincferdülés miatti hátfájdalom ellen

Hátfájdalom a gerincferdülés miatt? Próbáld ki ezt a gyakorlatot! A gerincferdülés egy olyan tartási hiba, mely a gerinc oldalirányú elhajlását jelenti.

Három gyakorlat csuklófájdalom ellen

Videónkban csuklófájdalom elleni gyakorlatokat mutatunk be, amelyeket otthon is végezhetsz. Nézd meg Gazdag Vivi videóját!

Mindent a jógáról: kinek melyik fajtát érdemes választani?

A jóga, vagy yoga jelentése összekötés, egyesülés. Napjainkban az egyik legismertebb mozgásforma, amely rengeteg jótékony hatással bír.